2011. március 7., hétfő

Marhakaraj bécsi módra

Hozzávalók:

1 kg marhakaraj
1-2 db sárgarépa
só, bors, liszt, vaj
1 pohár fehér bor
1-2 dl tejfel
húslé

A húst lefejtjük a csontról, megmossuk, és 2 cm-es darabokra szeleteljük.
A kés lapos részével kiverjük, besózzuk, borsozzuk.
Megforgatjuk lisztben, és barnára sütjük.
Közben egy fazékban vajat olvasztunk sárgára, beletesszük a szeleteket, hozzátesszük a megtisztított, felkarikázott sárgarépát, annyi húslevet, hogy elfedje.
Sóval utánaízesítjük, puhára pároljuk.
Ha elkészült, a húst a léből kiszedjük, a levet zsírtalanítjuk, kevés liszttel, egy pohár fehér borral és tejfellel sűrűre főzzük.
A mártást a húsra öntve tálaljuk.

„Régi idők receptjei” 1983
Lejtényi-Waldhauser

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése